За нас

ароматерапия

 

AromaTouch-Technique-Certificate-    ароматерапия

               

Здравейте, казвам се Aнахид Гълъбова и съм сертифициран ароматерапевт и формулатор на био продукти от 2012г. Любовта към ароматите,козметиката и красотата във всичките й форми винаги съм носела в себе си,но преди около 10 години имах здравословни проблеми,които не се поддаваха на терапия с класически методи, виках неволята години наред и накрая реших да сложа край на порочния кръг,в който бях попаднала. Така се роди и идеята за първото ми дете – био козметичната линия Dihana..а няколко години по-късно последваха и сертификационните ми обучения за ароматерапевт – отново поддикната от здравословен проблем,този път с чести боледувания на голямата ми дъщеря. Открих за себе си и семейството си,че в природата са скрити всички отговори на въпросите,които аз задавах, необходимо беше само да отделя време да се отдам и да се науча.

Последваха редица обучения за козметик,билкар и ароматерапевт,които продължават и до днес.

Тъй като света на ароматите и билките е необятен и динамичен, аз не спирам да инвестирам в обучения,лекции, семинари, а в последствие и да споделям наученото както с членовете на екипа ми,така и с напълно начинаещи.

Преминати обучения :

  • Обучение за козметик- масажист – в център по Медицинска козметика
  • Обучение за сертифициран ароматерапевт към – National Association for Holistic Aromatherapy UK,2013г.
  • Сертификационно обучение към Tisserand Institute – Beyond the Bottle: understanding Essential oils, Aromatic Chemistry, 2017г.
  • Сертификационно обучение от Doterra – essential oil specialist 2018г.,aromatouch certified specialist
  • Микробиология магистърска програма – в момента

 

Всички си го представят така – женско, мистично, дори вещерско и е такова 😊 ,особено когато става дума за изготвяне на индивидуален парфюм , тогава се намесват и скъпоценни камъни, освен билки, аромати и цветя. Като изключим много часове ръчен труд и безпорядъка в ателието е доста романтично всъщност.

Голямата ми страст, изворът на непрестанно вдъхновение и моето призвание и път – Ароматерапията и билко-лечението са причината да се запознаем – насреща съм да споделя дългогодишния си опит като терапевт,майка и жена , с теб. Растенията могат да помогнат както на физическо,така и на емоционално ниво. Правилно подбрани според твоите индивидуални нужди могат да те подкрепят в ежедневието ти,както за профилактика,така и за лечение.

Ефекта на Ароматерапията в помощ на емоционаното ни състояние е добре проучена и доказана , а според мен в някои случаи даже единствената алтернатива, тъй като има редица състояния , за които класическата медицина няма решение, а ароматерапията да. Тъй като няма страничните ефекти от медикаментите, не предизвиква сънливост ,зависимост и има почти мигновенно действие. Това е така ,защото етеричните молекули се свързват с център в мозъка,който е отговорен за спомените,емоциите ,чувствата. Ще ви дам лесен пример, с който ще ме разберете – когато усетите стар познат парфюм ,например на стар познат , на място, на което него го няма в момента , в съзнанието ви веднага изкачат ярки картини и спомени от този човек, емоциите,които ви е донесъл ,мястото на което сте били и тн – химичните компоненти в етеричните масла проникват в кръвния поток за няколко секунди и се разпространяват бързо в целия организъм, само с няколко вдишвания на успокояващ нервната система аромат вие ще усетите благотворното му въздействие за секунди. Предизвиквам ви да опитате!