Силен имунитет с Етерични масла

В Тази публикация ще се опитам да систематизирам целия си личен и професионален опит с етеричните масла за лечение и превенция на баналните настинки. Как можем да изградим силен имунитет , да се справим с кашлицата и хремата с помоща на етерични масла ,да пречистим тялото си от токсини и тн.

Всичко това е възможно, но като всеки холистичен метод и тук важи правилото за комплексния подход. Маслата не са вълшебни, те са силно концентрирани билки.Правилно дестилирано масло(чрез студено пресоване или парна дестилация) е по-силно от билката 70 пъти, за това винаги подхождайте с мярка и осъзнато. Има основни правила при употребата на маслата, препоръчително разреждане ,според възрастта и задължителен пач тест ( проба на масло в сгъвката на лакътя за евентуална нежелана реакция, ако след нанасяне 20-тина минути няма реакция, спокойно може да използвате маслото)

При нас проработи комплексия подход от инхалиране всяка вечер в дифузер на противовирусни и антибактериални масла като : мащерка, мента,евкалипт, чаено дърво, лимон, хвойна,ела и тн.Ако все още нямате дифузер – погледнете статията ни с топ ползите от употреба на този вид уред в къщи ето

  1. Дифузер

тук – http://dihana-cosmetics.com/ultrazvukov-difuzer/

дифузер – http://dihana-cosmetics.com/shop/aksesoari/ultrazvukov-aroma-difuzer/

 

Детокс вани при вече настъпило разболяване,които изчистват организма.

Мазане с различни комбинации от масла,според случая,но най-вече на т.нар. 2.2 Имунна бомба,която всеки може сам да приготви

Имунната бомба е мощен приятел на много семейства.Тя е букет от силни антибактериални и противовирусни масла,които се нанасят превантивно 2 пъти на ден на стъпалата с цел защита на организма от патогени.В 10 мл базово масло се разтварят масла от -чаено дърво,лимон, тамян, он гард и риган. С тази смес мажем стъпалата за превенция,но при вече настъпило заболяване може да се увеличи мазането и до 3-4 пъти на ден, на стъпалата,гръбначния стълб, зад ушите.Ако в сместа има риган се използва само 10 дни, след това се използва смес без риган ,без ограничение във времето.

повече информация за отделните масла и техните свойства може да прочетете тук

http://dihana-cosmetics.com/product-category/grija-za-liceto/page/2/

3. Вътрешен прием на букета от масла On Guard, който е под формата на малки перлички,предназначени за деца. Съставът на уникалното масло On Guard e уникален, в него са вложени мощни противовирусни масла като -канела, див портокал, евкалипт, карамфил, розмарин,които предпазват организма от вредни влияния, подобряват дихателната функция и освежават дъха.

4. И разбира се омега 3 мастни киселини, пробиотик и вит.Ц, промивки на синусите (за които ще има отделна статия,тъй като информацията е много )

 

Разбира се,че се разболяваме,но вече всичко преминава леко и без усложнения. Терапевтичен ефект може да получите само при употреба на сертифицирани масла от висок клас,така сте сигурни в тяхната чистота и потентност. В галерията към публикацията ще прикача удобни снимки с много рецепти при хрема, кашлица,настинка,синузит. Всички те са лично изпитани от мен, без претенции да съм лекар, споделям богатия си опит с детските банални неразположения. Винаги се консултирайте с лекар,ако детето ви не се чувства добре!

Можете да ми пишете при възникнали въпроси

 

 

Contact Us