Екзотичните масла в кухнята ни-масло от Таману(Tamanu oil)- част 1

И тъй като се стремим да сме различни обичаме да използваме екзотични масла,защо не и такива от далечна Полинезия.

Развихме трайна връзка с това масло още преди две години,но отскоро го предлагаме в анти-ейдж продуктите ни и най-вече в околоочните серуми.Чувстваме се свободни да експериментираме, защото не само въображението ни,но исамото масло го позволява.Никога няма да сбъркате ако го опитате, кожата остава видимо подхранена и нежна да допир след употребата му.

Таману-Calophyllum Inophyllum Seed Oiltamanu-oil

От самото латинско наименование на маслото CALOphyllum се подразбира,че ще ставаме по-красиви(от гръцкото calos-хубав)

Това е едно от изключителните ни масла,което ползваме разумно в малки количества,не защото не ни се иска,а защото е изключително богато и силно масло и на аромат , и на състав. Ако можехме да класифицираме маслата като лекарства, то това масло е Антибиотикът-силни антибактериални и противовъзпалителни свойства. Изключително подходящо за облекчаване на болката при ишиас, херпес зостер, невралгия, ревматизъм, широко се използва в козметичната индустрия.

Уникалното в това масло с гъста консистенция,извлечено от сушените на слънце ядки е :

  • съдържа калофилова киселина, мастна киселина, открита  единствено в него
  • природният агент калофилолид има имуностимулиращ, нестероиден противовъзпалителен ефект, стимулиращ производството на нови клетки.

Успокоява и подпомага за здравяването на рани и възстановява структурата на увредената кожа. Има силно антибактериално, противовъзпалително, противогъбично действие. Много е подходящо и при слънчеви изгаряния, белези, обриви, порезни рани и охлузвания, ухапвания от насекоми; използвано като околоочен серум, помага за намаляване на фини бръчици(това е едно от основните масла за околоочните серуми на Дихана козметика)Може да се използва също за предотвратяване на подсичане на нежната бебешка кожа като се смеси с друго подходящо базово масло като кокосовото например. . Попива бързо, без да оставя мазни следи,но има лек дъх на ядка,който може лесно да бъде ‘замаскиран’ ако не ви допада с няколко капки от любимото ви етерично масло.

Маслото е безопасно за директна употреба,но е подходящо да бъде смесвано и с други масла за по-зашеметяващ ефект.

Можем да направим любимия ви продукт като вложим допълнително от това иначе толкова вълшебно масло.

Virgin-Tamanu-Oil-Bulk

 

 

Contact Us